Imagini evenimente si comunicate de presa

CLUSTERELE SUNT SOLUŢIA ŢĂRILOR CARE VOR PERFORMANŢĂ LA EXPORT ÎN POMICULTURĂ

În data de 14 septembrie 2018, USH Pro Business a moderat prin domnul prof. dr. Costin Lianu, prorector Relaţii Internaţionale, evenimentul “Pomicultură Argeşeană în 2018 - de la tradiţional la livezi intensive eficiente şi asocieri profitabile”. La eveniment au participat domnul Conf. Univ. Dr. Constantin Dan Manu - preşedinte Consiliu Judeţean Argeş, domnul Adrian Boghiu -subprefect cât şi reprezentanţi ai Institutului de Cercetare Pomicolă Mărăcineni şi reprezentanţi AFIR.

Citește mai departe...

Ref: Globalizarea și internaționalizarea IMM-urilor românești în vizorul discuțiilor cu autoritățile elvețiene

 Miercuri, 19 Septembrie 2018, USH Pro Business a fost gazda unui eveniment de excepție, privind globalizarea și internaționalizarea firmelor românești, în comparație cu cele din Elveția și din alte țări ale lumii, eveniment, care a permis doamnei Marie - Gabrielle Ineichen - Fleisch, Secretar de stat și Director al Direcției Afaceri Economice Externe – SECO (State Secretariat for Economic Affairs) să expună, pe larg, secretele succesului elvețian în susținerea competitivității IMM- urilor. Alături de Domnia Sa, au fost prezenți: dr. Hugo Bruggmann, State Secretariat for Economic Affairs SECO, Head of Division Enlargement Contribution / Cohesion; Tony Moré, State Secretariat for Economic Affairs - SECO, Head of Division Europe and Central Asia; Urs Herren, Swiss Embassy in Bucharest Ambassador; Roland Python, Swiss Embassy in Bucharest, Head of the Swiss Contribution Office (SCO); Marinela Ivan, Swiss Embassy in Bucharest National Program Office, SCO.

Citește mai departe...

Ref: Tehnologia informației, puntea puțin explorată  a României cu Africa de Sud

Aceasta a fost concluzia unei conferințe de excepție, desfășurată la centrul USH Pro Business, în data de 19 septembrie 2018, cu participarea Excelenței Sale, Jabu Ntsokolo Ishmael Mbalula, Ambasadorul Republicii Africii de Sud la București și organizată de ROSABA (Romanian South African Business Association), în cooperare cu Smart Alliance (Innovation Technology Cluster),  clusterul excelenței în inovare, în tehnologia informației și USH Pro Business, centru antreprenorial universitar al Universității ”Spiru Haret”.

Citește mai departe...

Ref: ÎNTÂLNIREA DE LUCRU A MEMBRILOR CLUSTERULUI DANUBE FURNITURE CLUSTER

În data de 12 Septembrie 2018, USH Pro Business a organizat o nouă întâlnire de lucru a membrilor clusterului DANUBE FURNITURE CLUSTER. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul BIFE SIM 2018_TÂRGUL INTERNAȚIONAL DE MOBILĂ, ECHIPAMENTE ȘI ACCESORII, organizat la ROMEXPO, București.

Întâlnirea membrilor clusterului a fost găzduită de Asociația Producătorilor de Mobilă din România (APMR), partener strategic în organizarea BIFE-SIM și MOBILA EXPO.

Citește mai departe...

Ref: Prezența USH Pro Business și a clusterului Bio Danubius la a IV-a Ediție a Conferinței Internaționale ”Water Resources and Wetlands”, 5-9 Septembrie 2018

În cadrul Conferinței Internaționale ”Water Resources and Wetlands”, centrul USH Pro Business împreuna cu clusterul BioDanubius au organizat un Workshop intitulat ”PROMOVAREA AGRICULTURII ORGANICE ÎN DELTA DUNĂRII - STUDIU DE CAZ: CLUSTERUL BIO DANUBIUS” (FOSTERING ORGANIC AGRICULTURE IN THE DANUBE DELTA - CASE STUDY: BIO DANUBIUS CLUSTER). Workshopul a fost dedicat modalităților prin care clusterul BioDanubius, reprezentant al producătorilor de produse organice din Delta Dunării, se implică în dezvoltarea conceptului de bioeconomie și dezvoltarea sustenabilă a Deltei Dunării.

Citește mai departe...

Ref: PREZENŢE REMARCANTE  LA STANDUL USH PRO BUSINESS DIN CADRUL EVENIMENTULUI  INTERNATIONAL  BUSINESS FORUM, 30-31 AUGUST 2018

 USH Pro Business a participat cu un stand propriu la International Business Forum, eveniment la care s-au expus atât  serviciile Universităţii Spiru Haret şi ale Centrului USH Pro Business  cât şi produse şi servicii  oferite de clusterele în care Universitatea este activă :  Bio Danubius, Bio Concept Valea Prahovei, Danube Engineering Hub, Cermand și Smart Alliance.

Citește mai departe...

Ref: Cercetarea japoneza dedicată economiei muncii

Astăzi 17 august 2018, la sediul USH Pro Business ne-a vizitat pentru o comunicare științifică profesorul Shingo Takahashi de la Universitatea Hiroshima, domnia sa fiind specializat în domeniul economiei muncii și a economiei personalului care lucrează în mediul de business.

Tema expunerii sale vizează un domeniu de cercetare de nișă legat de evaluarea subiectivă a performanțelor. Cercetarea profesorului Takahashi este bazată pe date statistice din industria auto din Japonia, concentrându-se pe decalaje de evaluare negativă și modul în care aceste decalaje afectează performanțele în vânzări. Cercetarea este întocmită împreună cu alți coautori  din Japonia și poate avea aplicabilitate și în industriile din România în care activitatea agenților de vânzare este evaluată de supraveghetori, ca o funcție manageriala distinctă a organizației.

Citește mai departe...

Întâlnirea de lucru a membrilor clusterului Danube Furniture Cluster

În data de 8 August 2018, USH Pro Business a organizat o nouă întâlnire de lucru a membrilor Clusterului Danube Furniture, în cadrul căreia s-au stabilit conform agendei de lucru:

Demararea procedurii de constituire a Asociației Danube Furniture, acțiunile și responsabilitățile membrilor clusterului pentru ca acesta să devină eligibil, în vederea accesării surselor de finanțare destinate dezvoltării lui; prezentarea conceptului de participare la evenimente promoționale internaționale pentru BIFE SIM 2018_București, 12-16 Septembrie 2018 și EXPOZIȚIA HOME DESIGN AUTUMN, 12-14 Octombrie 2018, Ungaria.

Citește mai departe...

România la export pe piața structurilor  în construcții

În cadrul seminarului ”Cum pătrundem pe piața franceză a tâmplăriilor?”, eveniment organizat în data de 25 iulie 2018, de USH Pro Business în colaborare cu Patronatul Producătorilor de Tâmplărie Termoizolantă (PPTT), au fost analizate șansele afirmării exportatorilor români în domeniu pe cele trei componente importante: aluminiu, PVC și lemn pentru ferestre și uși în special dar și pentru alte structuri în construcții.    

Citește mai departe...

Întâlnire de lucru a membrilor clusterului Bucureștiul Creativ

În data de 24 iulie 2018, USH Pro Business a organizat o nouă întâlnire de lucru a membrilor clusterului Bucureștiul Creativ.

În cadrul politicii de marketing a clusterului, pentru activitatea de promovare în mediul on-line, au fost stabilite etapele, activitățile și termenele pentru construirea site-ului, au fost făcute propuneri de organizare de evenimente, precum și scrierea unui proiect în cadrul grupului tematic - audiovizual. Un alt subiect important, dezbătut, a fost legat de elaborarea documentație privind înregistrarea clusterului la Asociația Clusterelor din România - CLUSTERO.

Citește mai departe...