Imagini evenimente si comunicate de presa

     

        Ref: Misiune Economica USH Pro Business la Expoziția Internațională Expo Astana 2017

În perioada 22-25 august 2017, USH Pro Business a organizat o misiune economică la expoziția internațională Expo Astana 2017, Kazahstan,  misiune din care au făcut parte delegația Universității Spiru Haret, firme și clustere românești din domeniile engineering, IT&C, energie, logistica & mobilier industrial, produse agroalimentare , inclusiv certificate ecologic.

Acțiunea s-a desfășurat în strânsă colaborare cu conducerea Ambasadei României la Astana, sub coordonarea E.S. domnul Ambasador Cezar  Armeanu și a domnului  Nicolae Păvălucă, Secretar I în cadrul Ambasadei României la Astana, ceea ce condus la succesul acțiunii.

Citește mai departe...

Ref: Eveniment ”GRUP DE REFLECȚIE ÎN DOMENIUL TEHNOLOGIEI BLOCKCHAIN (BLOCK)” / 4 August 2017, București

 

În data de 04 august 2017, a fost organizată la sediul USH Pro Business prima întâlnire a Grupului de Reflecție în domeniul tehnologiei Blockchain, entitate constituită ca o platformă de cunoștințe și colaborativă, pentru diseminarea și aplicarea acestei tehnologii.

În cadrul întâlnirii au fost dezbătute următoarele subiecte:

- ce este tehnologia Blockchain și care sunt aplicațiile ei

Citește mai departe...

   Ref: Eveniment TEHNOLOGIA BLOCKCHAIN ȘI APLICAȚIILE EI, FEREASTRA NECUNOSCUTĂ CĂTRE O PIAȚĂ DE CAPITAL DE 100 MILIARDE DE DOLARI” / 7 Iulie 2017, București

   În data de 07 iulie 2017 a fost organizat la sediul USH Pro Business un seminar privind tehnologia Blockchain. În cadrul acestui eveniment au fost dezbătute următoarele subiecte:

- ce este tehnologia Blockchain și care sunt domeniile în care poate fi aplicată;

- aplicațiile tehnologiei Blockchain în domeniul financiar;

- aplicațiile tehnologiei Blockchain în turism și industria experienței.

Citește mai departe...

Ref: Eveniment „TRANSFORMAREA ECONOMICĂ A CHINEI. OPORTUNITĂȚI PENTRU ROMÂNIA
ȘI ȚĂRILE DIN REGIUNE” / 4 iulie 2017


     În data de 4 iulie 2017, cu ocazia prezenței în țara a doamnei Profesor Dr. Zhou Hong, membru al Academiei de Științe Sociale din China(CASS) și Președinte a Asociației pentru Studii Europene din China, USH Pro Business a organizat un seminar privind relațiile Uniunii Europene cu China. În cadrul evenimentului, a fost analizat contextul actual UE-China și implicațiile pentru România.

     Doamna Profesor Zhou a considerat că România trebuie să fie o prezență mai activă în relațiile cu China, după modelul implicării în aceste relații a unor țări precum Cehia, care a reușit să atragă investiții chineze substanțiale.

Citește mai departe...

Ref:  Eveniment „BOTTOM-UP URBAN REQUALIFICATION” / 26 iunie  2017

În data de 26 iunie 2017, centrul USH Pro Business a organizat un workshop pe tema „Bottom-up urban requalification. Bucharest and Palermo: comparing two realities”, eveniment în cadrul căruia au fost prezentate aspecte privind reabilitatea spațiului public, primul pas spre îmbunătățirea calității mediului, dar și informații privind proiectele inițiate pentru revitalizarea spațiilor publice prin intervenții creative.

Citește mai departe...

Ref: “Importanța agriculturii ecologice în România, Moldova și Ucraina pentru  agricultura ecologică (organică) europeană și globală”_3 iunie 2017, Tulcea

În data de 3 iunie 2017, s-a desfășurat la Tulcea Simpozionul International “Importanța agriculturii ecologice în România, Moldova și Ucraina pentru  agricultura ecologică (organică) europeană și globală”.

În cadrul simpozionului au fost abordate temele:

- Situaţia  agriculturii ecologice în regiune

- Situaţia de facto a producţiei ecologice

Citește mai departe...

Ref:  Workshop  „Oportunități de dezvoltare a afacerilor prin intermediul sistemului informațional  geografic (GIS)”_26 mai 2017

Vineri, 26 Mai 2017, USH Pro Business, în calitate de coorganizator al SIMPOZIONULUI INTERNAȚIONAL DE GEOGRAFIE “Landscapes: Perception, Knowledge, Awareness and Action”® București - Slănic Moldova, 26-28 Mai, 2017, a organizat workshopul “OPORTUNITĂȚI DE DEZVOLTARE A AFACERILOR PRIN INTERMEDIUL SISTEMULUI INFORMAȚIONAL GEOGRAFIC (GIS)”.

Evenimentul  s-a bucurat de o audiență semnificativă, la workshop participând reprezentanți din mediul academic, mediul de afaceri, din domenii variate și transversale precum geografie, GIS, cartografie, geodezie, proiectare, IT.

Citește mai departe...

Ref: Vizita delegație China – Proiect ”One Belt, One Road”_23 mai 2017

În zilele de 22 și 23 mai 2017, USH Pro Business a organizat vizita în România, a delegației Institutului de Cercetări Financiare al Centrului de Cercetare al Dezvoltării din cadrul Consiliului de Stat Chinez, delegație condusă de doamna Zhang Liping, Director Adjunct în cadrul institutului.

În cadrul acestei vizite s-a organizat masa rotunda ”ONE BELT, ONE ROAD –NEW OPPORTUNITIES FOR THE SINO – ROMANIAN RELATIONS”, cu participarea reprezentanților Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Finanțelor Publice precum și Institutul de Economie Mondială. De asemenea, la eveniment au participat studenți și cadre didactice ale Universității Spiru Haret și reprezentanți ai Camerei de Comerț Bilaterală România-China.

Citește mai departe...

Ref: Lansare USH Pro Business Brașov

Luni, 22 mai 2017, în cadrul evenimentului “DRUMUL SPRE FINANŢAREA AFACERILOR INOVATIVE ÎN REGIUNEA CENTRU”,  USH Pro Business a deschis un nou punct de lucru teritorial “USH Pro Business – Brașovla sediul Universității Spiru Haret din Brașov.

Lansarea acestui punct de lucru s-a bucurat de o audiență semnificativă (100 persoane), la eveniment participând reprezentanți de seamă ai autorităților publice locale (Tóásó Imelda – Vicepreședinte Consiliul Județean Brașov, Pascu Mihai – Director Serviciul Dezvoltare din cadrul Consiliului Județean Brașov, Attila Szekely – Șef department – Centrul de Consultanță al Camerei de Comerț și Industrie Brașov, Cristian Puie – Reprezentant ADR Centru, Expert program POR 2014-2020, Dragoș David – Directorul Agenției Metropolitane Brașov), reprezentanți ai mediului de afaceri (Ionuț Țața – Președintele Clusterului pentru Inovare și Tehnologie – ALT Brașov),  profesori univeritari, cercetători, studenți și absolvenți ai Universității Spiru Haret.

Citește mai departe...

Ref: Lansare USH Pro Business Câmpulung

Miercuri, 17 mai 2017, în cadrul evenimentului DRUMUL SPRE FINANŢAREA AFACERILOR INOVATIVE ÎN REGIUNEA SUD MUNTENIA,  Centrul antreprenorial USH Pro Business a deschis  primul punct de lucru teritorial “USH Pro Business - Câmpulungla sediul Facultății de Ştiinţe Economice, din cadrul Universității Spiru Haret, Câmpulung Muscel.

Scopul acestui demers este de a dezvolta o rețea  de sprijin a companiilor din Regiunea Sud Muntenia pentru identificarea soluțiilor de susținere a competitivității, prin crearea de comunități de practică locale, de cercetare, inovare precum și dezvoltarea unor strategii de inovare și internaționalizare.

Citește mai departe...