Imagini evenimente si comunicate de presa

Ref:  Industriile creative din București vor avea un Cluster

         - 18 ianuarie 2018-

 

În data de 17 ianuarie 2018, USH Pro Business și Asociația Bucureștiul Creativ au organizat evenimentul ”Creative Bucharest Cluster”, întâlnire ce a vizat constituirea clusterului “Creative Bucharest Cluster”. La eveniment au participat reprezentanți ai sectoarelor creative și culturale, atât din mediul de afaceri cât și cel universitar.

Citește mai departe...

Ref: Întâlnire  internă a echipei manageriale a clusterului Bio Concept Valea Prahovei - 5 ianuarie 2018, Ploiești -

 

La data de 05 ianuarie 2018 s-a desfășurat la sediul Direcției Pentru Agricultură Județeană Prahova o întâlnire a clusterului Bio Concept Valea Prahovei, prilej cu care s-au analizat modalități prin care clusterul poate deveni mai activ în cursul anului 2018.

În cadrul întâlnirii s-a stabilit  ca la data de 26 ianuarie 2018 să se organizeze adunarea generală a membrilor clusterului cu invitare de noi membrii din domeniul bioeconomiei.

Citește mai departe...

Ref: Participarea USH Pro Business la Simpozionul Internațional China-CCE, 18-19 decembrie 2017

 

În perioada 18-19 decembrie 2017, Universitatea Spiru Haret a fost invitată să participe la cel de-al patrulea Simpozion Internațional de Cercetare Științifică și Academică al grupului de reflecție China-CEE, “The Fourth High-Level Think Tanks Symposium of China and Central & Eastern European Countries _China-CEEC Cooperation: Prospects for the Next Five Years”.

Simpozionul, organizat sub egida Academiei de Științe Sociale a Chinei și Institutului China-CEE, a dezbătut perspectivele cooperării între țările Est-Europene și China în următorii 5 ani.

Citește mai departe...

Ref: Bune practici în educația antreprenorială în Uniunea Europeană și Regiunea Mediteraneană – 14 decembrie 2017

 

La data de 14 decembrie 2017, la sediul USH Pro Business s-a desfășurat evenimentul ”Bune practici în educația antreprenorială în Uniunea Europeană și Regiunea Mediteraneană”, în care s-a dezbătut modul în care UE și statele membre sunt preocupate de domeniul antreprenoriatului.

În cadrul evenimentului a fost prezentat un material comun cu titlul ”Entrepreneurship education: European Union approach and a short review of the EuroMed Region”, realizat de Serena Cannavò și Alexandru Merfu, privind bunele practici în educația antreprenorială.

Citește mai departe...

Ref: Eveniment ”Creative Bucharest Cluster” – 7 Decembrie 2017

 

În data de 7 Decembrie 2017, USH Pro Business a organizat prin Centrul său de Transfer Tehnologic în industrii creative evenimentul ”Creative Bucharest Cluster”.

În cadrul seminarului au fost dezbătute modalitățile prin care cei prezenți pot contribui la dezvoltarea sectorului industriilor culturale și creative din zona București – Ilfov.

Citește mai departe...

Ref:  Clustere din regiunea Sud Muntenia în context regional și internațional

          -5 decembrie 2017, Ploiești

 

La data de 5 decembrie 2017 s-a desfășurat la sediul Camerei de Comerț si Industrie Prahova o întâlnire privind implicarea clusterelor Bio Concept Valea Prahovei și Danube Engineering Hub cu sediul la Ploiești, în procesul de specializare inteligentă a regiunii Sud Muntenia.

Au fost analizate domeniile în care clusterele sus menționate vor acționa in viitor:

Citește mai departe...

Ref: Workshop ”Antreprenoriat social” - 25 noiembrie 2017

 

În data de 25 noiembrie 2017, la Sala Senatului Universității Spiru Haret, a avut loc workshop-ul ”Antreprenoriat social”, în cadrul celei de-a IV-a Conferințe Internaționale  pentru Științe Economice și Administrarea Afacerilor (ICESBA).

În cadrul evenimentului a fost prezentată importanța antreprenoriatului social și modul în care acesta contribuie la bunăstarea unei societăți, atât prin introducerea pe piață de bunuri și servicii care au ca scop remedierea unor probleme cu care se confruntă societatea, dar și prin faptul ca oferă indivizilor posibilitatea de a-și dezvolta competențele. Pentru o mai bună înțelegere a subiectului, prezentarea a început cu o analiză comparativă asupra antreprenoriatului social și a celui bazat pe maximizarea profitului, iar pentru evitarea confuziilor a fost explicată diferența dintre întreprinderile sociale și antreprenoriatul social.

Citește mai departe...

        Ref: USH Pro Business partener activ în integrarea europeană

                 Bruxelles, 21-23 noiembrie 2017

USH PRO BUSINESS, centrul antreprenorial universitar specializat în ecosisteme inovatoare și de internaționalizare, ca membru activ al Inițiativei pentru Competitivitate INACO, susține proiectele de competitivitate antamate în  cadrul misiunii economice organizate de INACO la Bruxelles, în perioada 21-23 noiembrie 2017.

Eforturile comune se vor îndrepta în viitor spre: dezvoltarea de ecosisteme inovatoare și de internaționalizare la nivel regional; elaborarea de studii și proiecte de specializare inteligentă folosind tehnologiile  avansate; transfer de cunoștințe privind accesul la programe europene de dezvoltare antreprenorială; dezvoltarea de proiecte fanion  pentru președinția  României în UE și dezvoltarea unui centru pentru productivitate care poate servi unui viitor consiliu național în acest domeniu.

Citește mai departe...

Ref: USH Pro Business împreună cu SUPERKOMBAT, lansează conceptul Hub de Export, platformă de comunicare pentru afaceri globale

 

                 Conceptul Superkombat inițiat în România în urmă cu 7 ani, a devenit un brand global după ce a intrat pe stații TV din întreaga lume ca Europsort International, CBC Sports Network, Fightbox! Binecunoscut în lumea sporturilor de contact,  Eduard Irimia creatorul conceptului 100% românesc SuperKombat, s-a adresat celor care țintesc afacerea la nivel global, în cadrul evenimentului organizat în parteneriat cu USH ProBusiness, GO GLOBAL ! Gândește la nivel global. Gândește ”Out of The Box”, eveniment ce a avut loc luni, 20 noiembrie 2017.

Citește mai departe...

Ref: USH Pro Business a participat la ICT Proposers’ day 2017, Budapesta/Ungaria_9-10 Noiembrie 2017

 

În perioada 9-10 noiembrie 2017, USH Pro Business a participat la Budapesta, Ungaria la ICT Proposers' Day 2017, un eveniment de networking ce se axează pe cercetarea și inovarea europeană în domeniul TIC, cu un accent deosebit pe programul de lucru Orizont 2020 pentru perioada 2018-2020.

Orizont 2020 este cel mai mare program de cercetare și inovare din UE, cu fonduri de aproape 80 de miliarde de euro disponibile pe parcursul a 7 ani (2014-2020), pe lângă investițiile private pe care le vor atrage acești bani.

Citește mai departe...