USH ProBusiness în presă

AMOS

Practica mentoratului e putin cunoscuta si aplicata in Romania, fapt care priveaza societatea de o resursa importanta de dezvoltare desi, nu presupune costuri.
Pentru a veni in intampinarea aplicarii unor astfel de solutii, USH Pro Business a organizat astazi, 23 ianuarie 2017, un eveniment destinat tinerei generatii, eveniment in cadrul  caruia a fost prezentata experienta israeliana de mentorat universitar prin programul international Perach, program care a fost prezentat de dl Amos Carmeli, Presedinte Perach International. (Citeste mai departe..)

Av.Liber

Societatea românească parcurge o criză a valorilor și un sentiment de dezorientare, dominantă la nivelul tinerei generații.

De multe ori, dialogul între generații este mai puțin eficient decât acela realizat de colegii de generație.

Societatea modernă și națiunile avansate din punctul de vedere al dezvoltării umane promovează dialogul între tineri, pentru ca aceștia să reușească să se orienteze în viața învătând unii de la alții acel set de valori fundamentale care le permite să devină competenți, creativi și prosperi, contribuind totodată la binele societății.

(Citeste mai departe..)

România are, din nou, șansa de a-și revigora exportul de echipamente la cheie pe pietele asiatice, după ce ultimii 27 de ani au excelat prin operațiuni de falimentare a producătorilor autohtoni, în paralel cu pierderea contactelor cu piețele exterioare. 

Este o mare provocare pentru România, pentru producătorii și exportatorii români, iar șansa a apărut prin organizarea de USH Pro Business, în colaborare cu Ambasada Republicii Indonezia la București, a evenimentului cu tema „Oportunitati de export în sectorul energetic in Indonezia si regiunea ASEAN” (7 decembrie 2016). (Citeste mai departe..)

Aproape jumatate dintre studentii romani vor sa-si deschida o afacere pe cont propriu. Tot mai multi tineri absorventi ajung insa someri, si asta pentru ca nu stiu cum sa-si puna ideea in practica, cu atat mai putin de unde sa faca rost de bani pt ea. Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de afaceri a lansat anul acesta un program de educatie antreprenoriala prin care ii invata tineri cum sa faca un plan de afaceri si cum s-a conduca un business. Sustinerea antreprenoriatului poate fi o solutie pentru problema somajului in randul tinerilor. De aceea tot mai multi antreprenori organizeaza intalniri prin care ii incurajeaza pe tineri sa-si deschida o afacere cu bani de la stat. Este un pas, unul important spre responsabilitate, caci un tanar ce reuseste sa puna o afacere pe picioare va deveni un angajator pentru cel putin alte doua persoane. (Vizioneaza)

Centrul antreprenorial USH Pro Business creat in urma  cu un an, are ca misiune dezvoltarea unei stranse colaborari intre mediul de afaceri si cel universitar. Dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale ale studentilor si implicit sprijinirea lor in cariera antreprenoriala este un obiectiv central care ne preocupa, sens in care am lansat programul „USH Pro antreprenoriat”, adresat studentilor Universitatii „Spiru Haret”.

Pe aceasta cale, maine 8 Noiembrie 2016, orele 10.00, USH Pro Business impreuna cu Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA), organizeaza seminarul “PRIMUL MEU BUSINESS PLAN”, eveniment cu puternic impact antreprenorial. Evenimentul vizeaza dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul studentilor, solutii de finantare pentru IMM-uri si antreprenori, solutii de internationalizare a afacerilor. (Citeste mai departe..)

 

 

Centrul antreprenorial USH Pro Business creat in urma  cu un an, are ca misiune dezvoltarea unei stranse colaborari intre mediul de afaceri si cel universitar. Dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale ale studentilor si implicit sprijinirea lor in cariera antreprenoriala este un obiectiv central care ne preocupa, sens in care am lansat programul „USH Pro antreprenoriat”, adresat studentilor Universitatii „Spiru Haret”.

Pe aceasta cale, maine 27 octombrie 2016, orele 10.00, USH Pro Business impreuna cu Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA), organizeaza seminarul „PRIMUL MEU BUSINESS PLAN”, eveniment cu puternic impact antreprenorial. Evenimentul vizeaza dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul studentilor, solutii de finantare pentru IMM-uri si antreprenori, solutii de internationalizare a afacerilor (Citeste mai departe..)

 

În prezența președintelui Indoneziei s-a deschis oficial a 31-a ediție a Trade Expo Indonesia 2016 (Jakarta), eveniment unde au fost prezenți peste 5.000 de participanți.

USH Pro Business, împreună cu Ambasada Republicii Indonezia la București, a coordonat prezența la eveniment a 7 firme românești interesate să dezvolte relații de afaceri cu firme indoneziene. În zilele următoare, USH Pro Business va susține firmele prezente să dezvolte relații pe piață, se arată într-un comunicat de presă.

De asemenea, USH Pro Business a fost prezent la lucrările Formului Mondial Cultural (World Cultural Forum), eveniment ce s-a desfășurat în Indonezia, la Nusa Dua, între 10 – 13 octombrie a.c. precum și la Centrul Expozițional din incinta forumului unde a fost prezentată oferta educațională a Universității “Spiru Haret”. (Citeste mai departe..)

In prezenta presedintelui Indoneziei s-a deschis oficial a 31-a editie a Trade Expo Indonesia 2016 (Jakarta), eveniment unde au fost prezenti peste 5000 de participanti.

USH Pro Business, impreuna cu Ambasada Republicii Indonezia la Bucuresti, a coordonat prezenta a 7 firme romanesti la eveniment, interesate sa dezvolte relatii de afaceri cu firme indoneziene. In zilele urmatoare, USH Pro Business va sustine firmele prezente sa dezvolte relatii pe piata.

De asemenea, USH Probusiness a fost prezent la lucrarile Formului Mondial Cultural (World Cultural Forum), eveniment ce se desfasoara in Indonezia, la Nusa Dua, intre 10 -13 octombrie a.c. precum si la Centrul Expozitional din incinta forumului unde a fost prezentata oferta educationala a Universitatii “Spiru Haret”. (Citeste mai departe..)

 

 

 

Regiunea Deltei Dunării și cluster-ul Bio Danubius,  cu potențialul său economic unic reintră în atenția opiniei publice naționale  și internaționale, printr-o serie de demersuri inițiate de Asociația Operatorilor din Agricultură Ecologică Bio România, împreună cu Federația Națională de Agricultură Ecologică, la care a aderat și USH Pro Business. 

Demersurile vizează susținerea și promovarea biodiversității, dar și a produselor agriculturii ecologice și valorificarea resurselor și atractivității zonei, ca obiectiv turistic. (Citeste mai departe..)

Într-o lume aflată în continuă schimbare, în care se vorbeşte din ce în ce mai mult despre globalizare şi despre beneficiile şi oportunităţile sale, perfecţionarea joacă un rol fundamental. Într-un mediu academic de elită, alături de cadre didactice cu o aleasă pregătire, dar şi de profesionişti ai mediului de afaceri din ţara noastră, Universitatea Spiru Haret şi centrul USH Pro Business sprijină companiile şi le oferă soluţii pentru susţinerea competitivităţii.

Astfel, USH Pro Business îşi respectă misiunea şi menirea sa de a aduce împreună mediul de afaceri şi cel academic pentru a creşte competitivitatea firmelor. Ideile avansate de specialiştii şi de cadrele didactice ale Universităţii Spiru Haret nu doar că s-au bucurat de o mare aplicabilitate în ţara noastră, dar cele mai multe şi-au găsit ecou şi la partenerii din străinătate. (Citeste mai departe..)