USH ProBusiness în presă

GazetaDeAgriculturaTargul Raw Life & Style a fost organizat la Romexpo in perioada 23-25 Martie 2018 si a avut ca tema preocuparea consumatorilor pentru sanatate, pentru a putea face fata activitatii zilnice din ce in ce mai solicitante si, nu in ultimul rand, pentru o viata aflata in echilibru cu natura si cu propria persoana. Asociatia Proecologic Sistem, sub sloganul ,,Vom reusi numai impreuna" a participat cu produse proaspete si procesate, certificate ecologic, prin urmatoarele firme:

Nasul Rosu, Pereco SRL (Bioca), Sana Plant Extract (Aromela), Gradina de Lavanda, PFA STAN C. Anca Madalina (miere Aurul din flori), PFA Istrate Adrian Alexandru (miere Biosfera Deltei Dunarii). (Citeste mai departe..)

 

AMOSÎn data de 23 martie 2018, s-a desfășurat la Iași un eveniment legat de asocierea în domeniul agro - alimentar, organizat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord - Est. La acest eveniment au participat un număr mare de fermieri și asociații de fermieri, fiind prezentate modele de succes de cooperare pe lanțul valoric agro - alimentar, atât sub forma unor cooperative cât și sub forma unor clustere.

În cadrul evenimentului, USH Pro Business a prezentat experiența sa în organizarea de clustere și a făcut o prezentare generala a clusterelor Bio Danubius și Bio Concept Valea Prahovei, clustere in care se implica activ. (Citeste mai departe..)

GazetaDeAgriculturaAsocierea producatorilor agricoli este un factor competitivitate si progres economic adesea neglijat de fermieri. In data de 23 martie 2018, s-a desfasurat la Iasi un eveniment legat de asocierea in domeniul agro-alimentar, organizat de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est. La acest eveniment au participat un numar mare de fermieri si asociatii de fermieri, fiind prezentate modele de succes de cooperare pe lantul valoric agro-alimentar, atat sub forma unor cooperative cat si sub forma unor clustere.

In cadrul evenimentului, USH Pro Business a prezentat experienta sa in organizarea de clustere si a facut o prezentare generala a clusterelor Bio Danubius si Bio Concept Valea Prahovei, clustere in care se implica activ. (Citeste mai departe..)

cropped logo cotidianul agricolÎn data de 21 februarie 2018, USH Pro Business a organizat evenimentul „Potențialul pieței irlandeze pentru exportatorii vinurilor românești”, eveniment la care au participat atât producători de vinuri, cât și specialiști în domeniul vie – vin.

În cadrul seminarului, s-a discutat despre atractivitatea pieței irlandeze în contextul Brexit-ului precum și despre oportunitățile de export oferite de Programul de Cooperare Elvețiano – Român.

În contextul în care piața irlandeză este interesată de înființarea de asociații de afaceri între producătorii vinicoli români și comercianții irlandezi de import, astfel fiind îndreptată atenția asupra comerțului importator pentru a încuraja includerea de vinuri românești în portofoliul lor, USH Pro Business a prezentat posibilitatea de a promova vinurile românești cu ocazia evenimentului de „Degustare de vinuri românești” ce va fi organizat la data de 27 aprilie 2018 la Dublin. (Citeste mai departe..)

StiriAgricoleIn data de 21 februarie 2018, USH Pro Business a organizat evenimentul ” Potentialul pietei irlandeze pentru exportatorii vinurilor romanesti”, eveniment la care au participat atat producatori de vinuri cat si specialisti in domeniul vie – vin.

In cadrul seminarului s-a discutat despre atractivitatea pietei irlandeze in contextul Brexit-ului precum si despre oportunitatile de export oferite de Programul de Cooperare Elvetiano – Roman.

In contextul in care piata irlandeza este interesata de infiintarea de asociatii de afaceri intre producatorii vinicoli romani si comerciantii irlandezi de import, astfel fiind indreptata atentia asupra comertului importator pentru a incuraja includerea de vinuri romanesti in portofoliul lor, USH Pro Business a prezentat posibilitatea de a promova vinurile romanesti cu ocazia evenimentului de ”Degustare de vinuri romanesti” ce va fi organizat la data de 27 aprilie  2018 la Dublin. (Citeste mai departe..)

AMOSÎn data de 21 februarie 2018, USH Pro Business a organizat evenimentul ” Potențialul pieței irlandeze pentru exportatorii vinurilor românești”, eveniment la care au participat atât producători de vinuri cât și specialiști în domeniul vie – vin. 
În cadrul seminarului s-a discutat despre atractivitatea pieței irlandeze în contextul Brexit-ului precum și despre oportunitățile de export oferite de Programul de Cooperare Elvețiano - Român.
În contextul în care piața irlandeză este interesată de înființarea de asociații de afaceri între producătorii vinicoli români și comercianții irlandezi de import, astfel fiind îndreptată atenția asupra comerțului importator pentru a încuraja includerea de vinuri românești in portofoliul lor, USH Pro Business a prezentat posibilitatea de a promova vinurile românești cu ocazia evenimentului de ”Degustare de vinuri românești” ce va fi organizat la data de 27 aprilie  2018 la Dublin. (Citeste mai departe..)

BursaÎn cadrul târgului Biofach Nurnberg 2018, cel mai mare târg internaţional specializat în domeniul ecologic din lume, ţara noastră a înregistrat participări care denotă o creştere a interesului pentru produsele procesate şi promovare sub brand propriu dar şi pentru forme asociative de reprezentare a producătorilor români, se arată într-un comunicat al USH Pro Business.
Conform documentului, în cadrul târgului au fost prezentate produse ecologice de vin, ulei de floarea soarelui, produse lactate şi produse animale sau fructe uscate şi sucuri de fructe. Pe lângă extinderea gamei sortimentale de produse, au existat standuri independente ale unor branduri emergente pe pieţele internaţionale, precum LTA Mondial, Casa Neacşu, Petras Bio şi brandurile cooperativei agricole Bio Carpathia, o reuşită a mişcării cooperatiste bio. (Citeste mai departe..)

revista fermieruluiPotrivit unui studiu al FIBL Elveția (Institutul de Cercetare a Agriculturii Ecologice Elveția - FIBL, cel mai cunoscut for de cercetare în domeniul sectorului bio din lume), țara noastră prezintă performanțe modeste în sectorul agriculturii organice, față de alte țări din zona est-europeană, iar alături de Polonia înregistrează un declin al suprafețelor certificate ecologic, cu doar 0,7% din totalul mondial al suprafeței cultivate și certificate bio.

Mențiunea a fost făcută în cadrul seminarului „Innovation networks in the Central Eastern European region for increasing value chain development in the organic sector”, organizat în data de 14 februarie 2018 la Expo Biofach Nürnberg, cel mai mare târg internațional specializat în domeniul ecologic din lume. (Citeste mai departe..)

CariereRomânia şi Polonia înregistrează un declin al suprafeţelor certificate ecologic şi al operatorilor agricoli din sector, deşi ţările se află în top 10 ca suprafaţă totală agricolă ecologică, potrivit unui studiu realizat de Institutul de Cercetare a Agriculturii Ecologice Elveţia - FIBL în 23 de ţări est-europene.

"România a fost menţionată într-un studiu FIBL Elveţia, cel mai prestigios for de cercetare în domeniul sectorului ecologic din lume, cu performanţe modeste faţă de alte ţări din zona Est Europeană. Astfel, dintre cele 23 de ţări est-europene analizate în studiu, care ocupă împreună doar 0,7% din totalul mondial al suprafeţei cultivate şi certificate ecologic, numai România şi Polonia înregistrează declin al suprafeţelor certificate ecologic, fiind considerate din acest punct de vedere contra-performeri. (Citeste mai departe..)

AgroromaniaRomania si Polonia inregistreaza un declin al suprafetelor certificate ecologic si al operatorilor agricoli din sector, desi tarile se afla in top 10 ca suprafata totala agricola ecologica, potrivit unui studiu realizat de Institutul de Cercetare a Agriculturii Ecologice Elveţia - FIBL in 23 de tari est-europene.
 
Romania a fost mentionata intr-un studiu FIBL Elvetia, cel mai prestigios for de cercetare in domeniul sectorului ecologic din lume, cu performante modeste fata de alte tari din zona Est Europeana. Astfel, dintre cele 23 de tari est-europene analizate in studiu, care ocupa impreuna doar 0,7% din totalul mondial al suprafetei cultivate si certificate ecologic, numai Romania si Polonia inregistreaza declin al suprafetelor certificate ecologic, fiind considerate din acest punct de vedere contra-performeri. (Citeste mai departe..)