USH ProBusiness în presă

AMOSÎn cadrul workshop-ului ”România în contextul elaborării strategiei UE pentru competitivitatea industriei forestiere”, eveniment organizat de centrul USH Pro Business joi, 5 iulie 2018, s-a evidențiat faptul că industria forestieră se află sub lupa Comisiei Europene pentru a  jalona obiectivele strategice și măsurile ce se impun la orizontul anilor 2030. În acest moment sunt fundamentate mai multe orientări strategice care converg către ideea sustenabilității și utilizării eficiente a fondului forestier european.

”Este aproape cert că în contextul confruntărilor globale pe valorificarea resurselor rare, competitivitatea industriei forestiere se va analiza și judeca în alți termeni decât aceia cu care ne-am obișnuit până în prezent. (Citeste mai departe..)

BursaIndustria forestieră se află sub lupa Comisiei Europene pentru a trasa obiectivele strategice şi măsurile ce se impun la orizontul anilor 2030, arată un comunicat transmis de USH Pro Business. 
Potrivit specialiştilor din sector, în acest moment sunt fundamentate mai multe orientări strategice care converg către ideea sustenabilităţii şi utilizării eficiente a fondului forestier european.
Costin Lianu, director general USH Pro Business, a declarat: "Este aproape cert că, în contextul confruntărilor globale pe valorificarea resurselor rare, competitivitatea industriei forestiere se va analiza şi judeca în alţi termeni decât aceia cu care ne-am obişnuit până în prezent. Accentul se va pune pe managementul sustenabil al fondului forestier şi pe integrarea acestor resurse în conceptul mai larg de bioeconomie şi economie circulară". (Citeste mai departe..)

s2În cadrul workshop-ului ”România în contextul elaborării strategiei UE pentru competitivitatea industriei forestiere”, eveniment organizat de centrul USH Pro Business joi, 5 iulie 2018, s-a evidențiat faptul că industria forestieră se află sub lupa Comisiei Europene pentru a  jalona obiectivele strategice și măsurile ce se impun la orizontul anilor 2030. În acest moment sunt fundamentate mai multe orientări strategice care converg către ideea sustenabilității și utilizării eficiente a fondului forestier european.

”Este aproape cert că în contextul confruntărilor globale pe valorificarea resurselor rare, competitivitatea industriei forestiere se va analiza și judeca în alți termeni decât aceia cu care ne-am obișnuit până în prezent. (Citeste mai departe..)

logo new zlIn cadrul workshop-ului ”Romania in contextul elaborarii strategiei UE pentru competitivitatea industriei forestiere”, eveniment organizat de centrul USH Pro Business joi, 5 iulie 2018, s-a evidențiat faptul ca industria forestiera se afla sub lupa Comisiei Europene pentru a  jalona obiectivele strategice și masurile ce se impun la orizontul anilor 2030. In acest moment sunt fundamentate mai multe orientari strategice care converg catre ideea sustenabilitații și utilizarii eficiente a fondului forestier european. (Citeste mai departe..)

LOGO TVHUSH Pro Business a organizat întâlniri de lucru în cadrul  clusterelor Danube Furniture  și Bucureștiul Creativ.

Dezbaterile au vizat definitivarea componenței celor două clustere (membrii fondatori, EMC); atragerea de noi membrii în clustere; stabilirea principalilor vectori de dezvoltare ai clusterelor (strategia de dezvoltare a clusterului) precum și  primii pași în politica de marketing a clusterelor.

De asemenea, s-au stabilit grupurile tematice și direcțiile de acțiune în ceea ce privește construirea site-urilor și desemnarea componenței managementului celor două clustere. (Citeste mai departe..)

LOGO TVHUniversitatea Spiru Haret prin Centrul Antreprenorial USH Pro Business, alături de TVH și Opinia Națională (parteneri media Asociați) a participat la dezbaterea publică organizată  la sediul Ministerului Afacerilor Externe,  prin care a fost marcată Ziua Internațională a Dunării.

Evenimentul a coincis cu intensificarea pregătirilor privind preluarea Președinției Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD), cu ocazia Forumului ce va avea loc la Sofia în luna octombrie 2018.

Dezbaterea  a vizat ”Stadiul pregătirilor României privind preluarea Președinției anuale a Strategiei UE pentru Regiunea Dunării. Importanța dialogului dintre autoritățile publice și societatea civilă din România”. (Citeste mai departe..)

LOGO TVHUSH Pro Business a primit  vizita unei delegații indoneziene formată din reprezentanți ai Casei Regionale a Provinciei Riau, respectiv autorități locale indoneziene, cadre universitare și membri ai unor partide politice interesați de dezvoltarea învățământului indonezian urmând exemplul Universității Spiru Haret.

Scopul vizitei delegației indoneziene a fost acela de a realiza contacte cu universități din România atât pentru o documentare asupra mediului universitar și a politicilor educaționale din România, cât și pentru a dezvolta parteneriate cu institute de învățământ superior. (Citeste mai departe..)

logo JBÎn cadrul evenimentului ”Stimularea cooperării economice cu regiunea Qingdao/China”, organizat de centrul USH Pro Business, în data de 25 iunie, 2018, la București, oficialități chineze au scos în evidență interesul regiunii Qingdao de a dezvolta relații de cooperare cu România. Chu Lianyu, înalt demnitar în Consiliul Chinez pentru Promovarea Comerțului Internațional, consideră că potențialul afacerilor și a cooperării cu România este practic puțin valorificat. Regiunea Qingdao excelează în logistică, transporturi, tehnologie, construcții navale și IT&C. De asemenea, portul Qingdao este al 7-lea port din lume pentru totalul de marfă și o locație cheie pentru comerțul cu România. În domeniul protecției mediului, îngrijirii sănătății, turism, producție alimentară, Qingdao este un model la nivelul Chinei, dar și internațional, fiind locul în care China vrea să demonstreze că atinge standardele înalte de sănătate și protecția mediului. (Citeste mai departe..)

logo JBLa începutul lunii iunie USH Pro Business a participat, la Dublin, la expoziția internațională”Produs românesc pe piața irlandeză”. După acest eveniment USH Pro Business a organizat – la sediul său din București – un workshop destinat firmelor românești doritoare să participe la evenimente de promovare pe piețele internaționale.

Domnul Conferențiar Universitar dr. Costin LianuDirector General USH Pro Business, a expus impresiile participării la acest eveniment (ca impact al produselor românești prezente la expoziție și ca posibilități de pătrundere pe această piață). S-au trecut în vedere aspecte privind sistemele de certificare și etichetare pentru produsele organice, posibile canale de distribuție și dimensiunea pieței irlandeze privind produsele organice. (Citeste mai departe..)

SAÎn cadrul evenimentului ”Stimularea cooperării economice cu regiunea Qingdao/China”, organizat de centrul USH Pro Business, în data de 25 iunie 2018 la București, înalte oficialități chineze au scos în evidență interesul deosebit al regiunii Qingdao de a dezvolta relații de cooperare cu România. Chu Lianyu, înalt demnitar în Consiliul Chinez pentru Promovarea Comerțului Internațional, consideră (Citeste mai departe..)