USH ProBusiness în presă

Agerpres1USH Pro Business a organizat, în urmă cu două săptămâni, o misiune economică la expoziția internațională EXPO Astana 2017, Kazahstan, misiune din care au făcut parte delegația Universității Spiru Haret, firme și clustere românești din domeniile engineering, IT&C, energie, logistica & mobilier industrial, produse agroalimentare , inclusiv certificate ecologic.

Conform unui comunicat remis AGERPRES, acțiunea s-a desfășurat în strânsă colaborare cu conducerea Ambasadei României la Astana, sub coordonarea ambasadorului Cezar Armeanu și a lui Nicolae Păvălucă, secretar I în cadrul Ambasadei României la Astana.

Cu această ocazie, USH Pro Business a organizat la pavilionul României forumul "Oportunități bazate pe soluții și tehnologii verzi", eveniment în cadrul căruia au fost prezentate clusterelor din domeniul energetic, bioeconomie și agricultură bio conceptul Danube Energy Hub, oferte de export ale firmelor românești și au fost abordate teme precum inovare și internaționalizare în domeniul energiilor verzi și soluții inovatoare în domeniul energetic. (Citeste mai departe..)

GazetaDeAgriculturaIn data de 3 iunie 2017, s-a desfasurat la Tulcea Simpozionul International“Importanta agriculturii ecologice in Romania, Moldova si Ucraina pentru agricultura ecologica (organica) europeana si globala”.

Evenimentul a marcat un pas semnificativ spre dezvoltarea Clusterului Bio Danubius, prin semnarea documentului de adeziune la cluster de catre asociatii de producatori bio si autoritati locale din Ismail, Ucraina si Cahul, Moldova. Prin aceasta aderare, Clusterul Bio Danubius a devenit un cluster transfrontalier, consolidandu-si pozitia de lider regional in domeniul agriculturii bio.

In cadrul simpozionului au fost abordate temele: Situatia agriculturii ecologice in regiune; Situatia de facto a productiei ecologice; Perspective de viitor in agricultura ecologica; Certificarea ecologica si trasabilitatea sistemului in agricultura ecologica; Sustinerea si promovarea agriculturii ecologice. (Citeste mai departe..)

ClubITCÎn data de 07 iulie 2017 a fost organizat la sediul USH Pro Business un seminar privind tehnologia Blockchain.

În cadrul acestui eveniment au fost dezbătute următoarele subiecte:

– ce este tehnologia Blockchain și care sunt domeniile în care poate fi aplicată;

– aplicațiile tehnologiei Blockchain în domeniul financiar;

– aplicațiile tehnologiei Blockchain în turism și industria experienței.

La seminar, pe lângă studenți și cadre didactice ale Universității Spiru Haret, au participat și autorități publice împreună cu mediul de afaceri. Dezbaterile au evidențiat faptul că această tehnologie este doar la începuturile ei și că vor fi numeroase aplicații în care aportul cercetării, inovării și implicit al universităților este foarte important. (Citeste mai departe..)

AgriPediaÎn data de 3 iunie 2017, s-a desfășurat la Tulcea Simpozionul International “Importanța agriculturii ecologice în România, Moldova și Ucraina pentru  agricultura ecologică (organică) europeană și globală”.

În cadrul simpozionului au fost abordate temele: situaţia  agriculturii ecologice în regiune, situaţia de facto a producţiei ecologice, perspective de viitor în agricultura ecologică, certificarea ecologică şi trasabilitatea sistemului în  agricultura ecologică, precum și susţinerea şi promovarea agriculturii ecologice. (Citeste mai departe..)

BacauExpressFacultatea de Inginerie, Informatică și Geografie a Universității ,,Spiru Haret” din București, împreună cu Asociația Profesională de Geografie, Ecologie și Turism ,,Destin Geografic” (APGET-DG) au organizat în perioada 26 – 28 mai 2017, la București și Slănic-Moldova, cea de-a noua ediție a Simpozionului Internațional de Geografie ,,Peisaje: percepție, cunoaștere, conștientizare și acțiune” (,,Landscapes: Perception, Knowledge, Awareness and Action”), printre parteneri numărându-se și Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău (SPJPPTCAS), instituție din subordinea Consiliului Județean Bacău (CJ). (Citeste mai departe..)

LOGO PartnersCompaniile din Regiunea Sud Muntenia şi Centru pot apela la serviciile oferite de rețeaua  de sprijin dezvoltată de Centrul antreprenorial USH Pro Business pentru identificarea soluțiilor de susținere a competitivității, prin crearea de comunități de practică locale, de cercetare, inovare precum și prin strategii de inovare și internaționalizare.

Turismul, bioeconomia, localităţile inteligente şi industria auto şi de componente auto sunt principalele domenii de specializare inteligentă aplicabile în economia Regiunii Sud Muntenia, identificate de universitari şi mediul de afaceri local. (Citeste mai departe..)

logo JBLuni, 22 mai 2017, în cadrul evenimentului “DRUMUL SPRE FINANŢAREA AFACERILOR INOVATIVE ÎN REGIUNEA CENTRU”,  USH Pro Business a deschis un nou punct de lucru teritorial “USH Pro Business – Brașov” la sediul Universității Spiru Haret din Brașov.

Lansarea acestui punct de lucru s-a bucurat de o audiență semnificativă (100 persoane), la eveniment participând reprezentanți de seamă ai autorităților publice locale (Tóásó Imelda – Vicepreședinte Consiliul Județean Brașov, (Citeste mai departe..)

ComunicateDePresa

Centrul antreprenorial USH Pro Business, înființat în 2015 la București, este primul de acest gen din țară care își creează o rețea teritorială.

Centrul antreprenorial USH Pro Business, înființat în 2015 la București, este primul de acest gen din țară care își creează o rețea teritorială.

După ce în data de 17 mai 2017, și-a deschis filială în Câmpulung, în ziua de 22 mai 2017, în prezența unei audiențe semnificative, se va deschide filiala din Brașov, urmând ca lunile viitoare să se extindă  la Constanța și Craiova. (Citeste mai departe..)

 

GazetaDeAgriculturaIn data de 24 aprilie 2017, centrul USH Pro Business a organizat un workshop pe tema „Drumul spre succes in agricultura si productia alimentara”.

La eveniment au participat firme reprezentative din industria agricola, reprezentanti ai asociatiilor interesate in dezvoltare regionala, mediului universitar precum si presa de specialitate.

Au fost prezentate aspecte privind avantajele asocierii agricole in sectorul agroalimentar, ca solutie de cucerire a pietelor externe, analiza riscurilor in agricultura, valorificarea brandurilor, dezvoltarea lanturilor de aprovizionare, a indicatiilor geografice si a sistemelor de certificare agricola solicitate de pietele internationale, cu accent pe piata internationala de certificare Halal. (Citeste mai departe..)

IndustriaCarniiRomania a importat aproape de trei ori mai multa carne fata decat a exportat in 2016, arata datele Institutului National de Statistica, citate de zf.ro. In contextul in care Marea Britanie, principala tara de destinatie pentru carnea romaneasca, paraseste Uniunea Europeana, relatiile comerciale ar putea avea de suferit.

Anul trecut, Romania a trimis carne in Marea Britanie in valoare de 43,7 milioane de euro, ceea ce reprezinta 18% din valoarea totala a exporturilor de carne si organe comestibile din 2016.

Procesul de desprindere din Uniunea Europeana a Regatului Marii Britanii a demarat deja si va dura doi ani. Dupa acest interval, produsele agroalimentare din aceasta zona vor avea un regim comercial diferit de cel al UE. (Citeste mai departe..)