Clustere

Clusterele reprezinta concentrari teritoriale de firme cu interese comune in a coopera pentru dezvoltarea competitivitatii si a unor produse si servicii inovative. De obicei, ele sunt specializate in domenii inrudite si vizeaza dezvoltarea de strategii care sa le permita un acces mai rapid si eficient pe piete, in special cele internationale. 

Clusterele ca si retelele de afaceri au devenit in ultimul deceniu aliante strategice indispensabile pentru firmele care aspira sa-si consolideze pozitiile pe piata. Avand in vedere strategia de competitivitate a Uniunii Europene care pune un accent deosebit pe aceste aliante ele sunt un vehicul important de acces pentru fonduri europene. 

In sectiunea „ Constultanta, formare, elaborare de strategii de dezvoltare si invoare” gasiti detalii privind implicarea nostara .

Be our partner !

Structurile de cluster, universitatile si institutele de cercetare au un rol central in dezvoltarea unor solutii competitive pentru firme. Clusterele dispun de unitati manageriale care in timp isi dezvolta servicii utile firmelor.

Aceste servicii pot fi de internationalizare, de pregatire a resursei umane, de inovare cercetare, de aprovizionare cu materii prime, etc. 

Avand in vedere experienta acumulata de Centru USH Pro Business in participarea directa la aceste structuri (vezi sectiunea „Participare directa in structuri de clustere”) oferim consultanta pentru formarea de clustere precum si pentru dezvoltarea de strategii de competitivitate, de internationalizare, de marketing si branding.

Va invitam sa ne contactati in cazul in care doriti sa construiti o alianta strategica de afaceri care va va oferi noi oportunitati si sustenabilitate!

Be our partener !

Prin USH Pro Business, Universitatea "Spiru Haret" a contribuit activ la crearea unor clustere si este membra la urmatoarele structuri de tip cluster:

Prezentam atasat cateva date privind obiectivele acestor clustere .

Invitam entitatile interesate in participarea la aceste clustere, ca in baza materialelor anexate, sa ne contacteze pentru o eventuala colaborare sau participare la aceste structuri.

Be our partner !