Parteneriat cu Consiliul de Export

Consiliul de Export este o structura organizatorica la nivel national, cu caracter public-privat, fara personalitate juridica, funcţionează pe lângă Ministerul Economiei şi are ca obiectiv armonizarea strategiilor sectoriale, intersectoriale si regionale cu Strategia Naţională  de Export, precum si stabilirea obiectivelor si prioritarilor in domeniul exportului. 

Membrii Consiliului de Export sunt reprezentanti ai institutiilor publice, structurilor patronale si profesionale cu atributii si activitati in domeniul exportului. 

USH Pro Business a fost gazda a doua intalniri ale Consiliului de Export in baza unui parteneriat realizat cu structurile asociative private membre fondatoare ale acestuia (anexam scurte prezentari ale acestor evenimente)

Urmare acestui parteneriat, USH Pro Business este sediul unor dezbateri si seminarii cu mediul privat privind in special aspectele de competitivitate externa ale firmelor romanesti.

Astfel USH Pro Business a creat in jurul Consiliului de Export partea privata , o adevarata retea de sustinere a exportului care se doreste un contributor activ la procesul de management al Strategiei Nationale de Export . 

Mai mult, USH Pro Business este un Centru de compententa sub aspectul Mangementului SNE , fapt pentru care ne puteti contacta in cazul in care suneti interesati in cunoasterea si formarea profesionala in acest domeniu.

Va invitam sa faceti parte din aceasta retea !

Membrii Consiliului de Export, partea privată, au hotărât ca Universitatea Spiru Haret să fie, de acum înainte, gazda Secretariatului Consiliului de Export, partea privată, în timp ce „componenta publică” se află la Ministerul Economiei.

Universitatea Spiru Haret a găzduit, marţi, 30 iunie, în Sala Senatului, un eveniment deosebit de important pentru un domeniu relevant al economiei, domeniul exporturilor: prima şedinţă a Consiliului de Export desfăşurată în mediul academic.

Citește mai departe...